Tips på Olika datingsidor

Tips på Olika datingsidor

Hitta kärleken – Lär känna nya singlar‎

Hos Allt om dating vill vi ge Tips på Olika datingsidor: Hitta kärleken – Lär känna nya singlar‎ kan bli både spännande och kanske givande med lite tålamod. Olika datingsidor skiljer sig en hel del. Beroende på vilken ålder du befinner dig i, intressen, behov och annat personligt så hoppas vi du finner något som kan passa just Dig.


Allt om dating -Paper, Romance, Symbol, Valentine, Love
Tips på Olika datingsidor: Hitta kärleken – Lär känna nya singlar‎

 

Tips på Olika datingsidor: Hitta kärleken – Lär känna nya singlar‎

Fördelar att nätdejta kan vara:

* Man får reda på varandras grundläggande värderingar och lär känna varandra på ett tidigare stadium.

* Mycket större urval av personer än om man bara går till vänkretsen eller deras vänner.

* På flera dejtingsajter finns personlighetstester att göra för att underlätta sökandet.

* Det finns nischade sajter om man har en speciell hobby, ålder, religion etc.

* Folk är förhoppningsvis nyktra.

*  Och dejta när det passar dig.

* Du kan sålla bort de som inte faller dig i smaken.

* I verkliga livet går man oftast på utessendet. Här kan andra saker bli mer viktiga.

* För den som är blyg och har svårt med första kontakten i verkliga livet underlättar nätet.

* Ofta är folk mer öppna på nätet vilket underlättar nya kontakter.

* Även om alla kontakter inte leder till en dejt  så träffar man nya människor och får nya inputs.

*Perfekt för dig som är ensamstående förälder med begränsad tid.

*Perfekt för dig som tröttnat eller inte vill gå på krogen.

allt om dating - Tips på Olika datingsidor: Hitta kärleken - Lär känna nya singlar‎
Tips på Olika datingsidor: Hitta kärleken – Lär känna nya singlar‎

 

 tips för att lyckas vid första kontakten vid internetdejting

När du nätdejtar kan det känns läskigt att både skicka iväg meddelande och att ringa upp men också att svara tillbaka både på skrift och kanske också sedan på telefon för första gången men har man väl klivit över den tröskeln så kan det kännas väldigt trevligt och ge så oerhört mycket även om inte alla träffar vara för evigt.

Det finns vissa saker som underlättar en lyckad första kontakt och det är bland annat att:

* Våga Chansa och ta en risk att bli bortvald

Om man inte vågar chansa så har man ju gått miste om en chans till en ny kontakt som man egentligen var intresserad av. Alltså våga ta den risken! Det värsta som kan hända är ju att få ett uteblivet svar eller kanske ett nej, men då har du ändå testat! Men, du har också då en chans att få svar och kanske få till en lyckad träff.

*Tålamod är bra att ha

Detta är något man kan ha i minnet när tålamodet tryter och man tycker att svaret dröjer länge!Den du skriver till kanske känner exakt detsamma som du och behöver lite tid och tålamod från din sida. Att ha tålamod är en bra egenskap när man vill nätdejta!

Ta reda på så mycket som möjligt om den du vill kontakta

Kolla upp eventuellt Facebooksida, läs på där du har möjlighet såklart.

Visa att du är intresserad av personen och nämn saker som du läst i profilbeskrivningen.  Använd  den information som redan finns tillgänglig för att ta reda på vad ni har gemensamt, men också för att lära känna varandra bättre. Kanske har ni gemensamma intressen att börja prata om direkt.

*Våga vara ärlig

Lägg ner tid och möda på att skriva. Ju bättre du kan formulera dig ju fler svar får du självklart.

Var gärna ärlig och berätta att du är nervös eller känner dig osäker. Att du kanske inte riktigt vet vad du ska våga fråga eller prata om. Det är bättre att vara ärlig och säga som man känner och kanske får du respons tillbaka och det kan göra att spänningarna släpper.

*Avslutet är viktigt

Avslutet kan vara svårt, men det är viktigt! Ställ en fråga som är öppen, skriv att du gärna vill ha svar tillbaka på ett vänligt sätt. Det är trist om konversationen stannar genom att bara svara på en fråga utan att därefter visa att man vill ha svar på något tillbaka.

* Visa intresse, men ställ inte för många frågor

Om du ställer frågor redan från början uppfattas du som uppmärksam och intresserad, men det finns en risk att du går över gränsen.

Många personer avskräcks när de får för många frågor. Det kräver ju trots allt en större ansträngning att svara på ett meddelande som är fullpackat med frågor!

Sammanfattning: skriv kort och originellt, men samtidigt känslosamt.

Använd inte tomma fraser som “vill gärna ses så skriv tillbaka” i ditt första meddelande. Det funkar nästan aldrig.

Ta dig istället tid till att skriva några meningar (max 300 ord) där du berättar varför du vill prata med personen, vad som fångat ditt intresse, och berätta lite om dig själv (personlighet, hobby, yrke etc.).

Om du visar ett ärligt och genuint intresse och lyckas hitta rätt tonläge kommer du nästan säkert att få svar på din första kontakt.

Allt om dating - Tips på Olika datingsidor Hitta kärleken - Lär känna nya singlar‎
Tips på Olika datingsidor Hitta kärleken – Lär känna nya singlar‎

8 vanliga misstag vid internetdejting

Misstag som du definitivt bör undvika för att lyckas med dejtandet.

Att försöka hitta en partner på internet blir allt mer populärt, och onlinedejting erbjuder många möjligheter och fördelar.

Med följande tips i åtanke kan du öka chansen att lyckas, och undvika besvikelser.

Läs vidare för att undvika de vanligaste misstagen när det gäller onlinedejting!

1. Falsk information

Mer yta än innehåll – frestelsen att piffa upp din profil och förvränga verkligheten kan vara stor.

Men framställ dig inte som yngre, smalare, längre eller rikare än du egentligen är. Sanningen kommer komma fram, åtminstone vid den första dejten!

Det är alltid bäst att vara ärlig. Din potentiella dejt är bara människa, och alla har sina sämre sidor – det finns ingen anledning att ljuga om dem!

Faktum är att ett par svagheter kan göra dig extra attraktiv!

2. En bra bild på dig är viktig

Bilden bör visa ditt sanna jag, så retuschera den inte! Men välj ändå en bild med omsorg! Ett foto som inte är retuscherat eller tillgjort utan kanske ett foto där du skrattar eller ler är bra.

Välj ett foto som har en bra och naturlig färgåtergivning.

Be någon annan ta fotot på dig istället för en selfi!

Välj ett foto där du verkligen syns, inte sitter bredvid någon annan utan du är i fokus.

3. För höga förväntningar

Det tar tid att hitta rätt partner. Sannolikheten att den första person du har kontakt med är dina drömmas partner är tyvärr ganska låg.

Den första kontakten sker i skrift. Berätta gärna lite om dig själv, men undvik att lämna ut för mycket privat information.

Om du lyckas hitta rätt balans mellan att avslöja privat information och att värna om din integritet kommer du snabbt kunna ta reda på om du och den andra parten är på samma våglängd.

I början kan du undvika ämnen som äktenskap och längtan efter barn. Du kommer att hitta din stora kärlek, men det kan ta lite tid.

4. Felaktiga svar i personlighetstesterna

När du bestämmer dig för att söka en partner på en dejtingsida behöver du oftast fylla i ett personlighetstest. Var noga med att vara sanningsenlig i testet.

Personlighetstester eller frågeformulär syftar oftast till att ta reda på mer om dina intressen och hobbys för att kunna föreslå en bättre partner.

Att beskriva dig själv som sportig när du hellre tar långsamma promenader och går på kafé kommer alltså inte att vara till någon nytta.

5. Lögner om yrke och ekonomi

Falsk information om ditt yrke och din ekonomiska bakgrund kommer snabbt att avslöjas.

Du söker förstås en partner som är en bra matchning för dig. Undvik därför att skryta om ditt yrke eller din ekonomi.

6. Privat information för tidigt

Av säkerhetsskäl är det bäst att värna om din anonymitet. Du kan självklart berätta ditt förnamn och hur gammal du är, men låt din adress och ditt telefonnummer förbli en hemlighet i början.

Bygg upp tillit. På så sätt kan du få en mycket bättre uppfattning om din partner innan er första dejt. Det är smart att använda en mejladress som inte kan kopplas till din riktiga identitet.

7. Illa valda smeknamn

Ditt smeknamn på internet avslöjar mycket om dig. Välj därför ett namn som inte ger falska förhoppningar.

Ett bra smeknamn kan vara ditt förnamn i kombination med det årtal du föddes. Pinsamma, läskiga eller sexuella ordval kan skrämma bort en potentiell partner – eller ännu värre, locka fel slags personer till att kontakta dig.

8. En säker första dejt

Välj en neutral och offentlig plats när det är dags för den första dejten. Det är alltid en god idé att träffas på ett kafé eller en annan öppen plats.

På så sätt kan du vara trygg. Undvik definitivt att träffas hemma hos någon av er!

Om du vill vara extra försiktig kan du berätta för dina vänner vem du ska gå på dejt med, var ni ska vara, och vid vilken tidpunkt.

Sammanfattning: ärlighet vinner i längden!

Håll dig till sanningen, och kom ihåg att inte vara för naiv.

Onlinedejting kan vara riktigt kul och leda till stor framgång, om du inte har överdrivet höga förväntningar.

Tips på Olika datingsidor: Hitta kärleken – Lär känna nya singlar‎

Firstdate – grundades 2006 och är en nordisk dejtingsajt med huvudkontor i Stockholm. Planen var att bli störst i Norden på nätdejting. Och de har lyckats bra; idag besöks Firstdate av cirka 125.000 singlar i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island dagligen.
Enligt sajten själv, träffar runt 70 % av de betalande medlemmarna en partner. Firstdate erbjuder också en träffgaranti, vilken innebär att du får pengarna tillbaka om du efter 6 månaders aktivt sökande inte har hittat någon som passar dig.

NextLove – är en dejtingsida som är till för skilda och singelföräldrar som vill ha en andra chans till att finna kärlek. Denna dejtingsida är speciellt skapad för dessa män och kvinnor, då de som redan har varit i ett långt förhållande har andra förväntningar och prioriteringar än andra singlar.

Be2 -Be2 –Hitta kärleken | Lär känna nya singlar‎ Be2 är världsledande inom matchmaking och mångfaldig testsegrare i oberoende tester av kontaktförmedlingar på nätet. be2:s service baserar på ett vetenskapligt personlighetstest, fokuserar på seriositet och sätter kvalitet långt före kvantitetär. Be2 är utformat för dig som söker ett seriöst och långvarigt förhållande. Be2 baserar på en vetenskaplig modell som utgår från psykologiska, antropologiska och sociologiska kriterier för att kunna fastställa om två personer passar ihop. På så sätt kan de matcha just de medlemmar som är kompatibla. Som medlem på Be2 är du självklart anonym så länge du själv vill. Du bestämmer vem som ska kunna lära känna dig privat när du vill.

Tinder – Swipa höger eller vänster, det är frågan. (Gratis)

Badoo – Använd funktionen “Folk i närheten”för att hitta singlar som du korsat väg med eller som befinner sig nära dig. Prefekt att ta med på semestern. (Gratis)

Happy pancake – Sveriges största kostnadsfria dejtingsida. Här finns många singlar som lägger ner tid på en välskriven presentation till skillnad från många av apparna där många generellt sett kollar mer på bilderna när de swipar runt. (Gratis)

Match – Sveriges största betal-dejtingsida. Här betalar du för ett medlemskap, finns en gratisversion men den är ytterst begränsad.