Vad vore livet utan choklad i alla dess smaker och former

Vad vore livet utan choklad i alla dess smaker och former frågar vi oss på Allt om dating?

Vad vore livet utan choklad i alla dess smaker och former… 


En höjdpunkt på en romantisk middag….

En tröst när humöret inte är på topp….

En liten bit mörk choklad med stänk av chili sätter sting på tillvaron…

 

Allt om dating - Vad vore livet utan choklad i alla dess smaker och former frågar vi oss på Allt om dating? En höjdpunkt på en romantisk middag....En tröst när humöret inte är på topp....En endaste liten bit mörkchoklad med stänk av chili sätter sting på lusten......
Lyxig, njutningsfull choklad sätter guldkant på vardag och fest

 

Det finns mängder av kärleksförklaringar till just choklad så vad vad  vore livet utan choklad i alla dess smaker och former ?

Allt om dating
”Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.”

 

Ett citat som nog många håller med om kommer från filmen Forrest Gump från 1994  ”Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.

Allt om dating - Vad vore livet utan choklad i alla dess smaker och former?
Choklad bra för ditt sexliv

 

Mörk choklad

Vad vore livet utan choklad i alla dess smaker och former? Lyxig, mörk choklad är sensuell att äta, men har även positiva effekter på hälsa och sexliv. Chokladen har länge varit känd för sin uppiggande effekt. Förr i tiden betraktades den som farlig eftersom den ansågs framkalla passion och lidelse. I choklad finns ämnet fenyletylamin, som är samma ämne som bildas i kroppen när man är kär.

Allt om dating - kaffe och chokladb
En utsökt kombination till en perfekt dating är kaffe och choklad

Kaffe

Koffein har en uppiggande effekt och ökar både hjärtats frekvens och blodflödet i kroppen. Detta kan i sin tur bidra till en ökat sexlust.

Kaffe och choklad samverkar. I tiramisu ingår båda ingredienserna. Namnet Tira mi sù betyder ”dra mig upp”, eller ”pigga upp mig” och enligt en legend serverade Venedigs kärleksdamer förr denna dessert, för att besökarna skulle orka med en vända till i sänghalmen.

Lite historik om choklad

Vad vore livet utan choklad i alla dess smaker och former? Den frågan kunde vara obesvarad om inte Kakaoträdet förmodligen hade börjat odlats i Mellanamerika på 600-talet av Maya-indianer. De använde bönan som valuta.

 Det används bland annat till att framställa drycken xocolatl, som bestod av kakaobönor som rostats och skalats, mortlats till en fet kakaomassa och därefter smaksatt med vanilj, honung, socker och chili, och emellanåt majsmjöl för att få drycken utdrygad.

Denna kakaomassa sammanpressades till små bollar som läts torka, varpå de revs och vispades i kallt vatten den första tiden, för att sedan vispas ut i varmt vatten, vilket man fortfarande gör på sina håll i Amerika.

Allt om dating - Vad vore livet utan choklad i alla dess smaker och former?
Kombinationen Kaffe & Choklad är oslagbart anser många.

 

 

 

Under Karl V :s styre etablerades ett spanskt monopol på kakaoimport. Moopolet bibehölls i 80 år. Spanjorerna började dricka drycken varm choklad som Cortés tagit med till Spanien.

Under 1600-talet ökade populariteten för kakao i Europa via kungahusen och noblessen. Den spreds år 1615 till Frankrike vid vigseln mellan Anna av Österrike och Ludvig XIII av Frankrike.

Allt om dating - Vad vore livet utan choklad i alla dess smaker och former?
Choklad – en njutning för själ och hjärta

 

 

Till Storbritannien kom kakaon under mitten av 1600-talet, där chokladhus i  London började konkurrera med de etablerade kaffehusen. I chokladhusen drack man chokladdrycker, som ansågs ha såväl afroasiatiska som hälsofrämjande och stärkande effekter.

1756 framställdes choklad maskinellt för första gången någonsin i Paris.

Allt om dating - Fabrikstillverkning av chokladkakor och praliner började 1872 i Sverige i form av en av Cloetta ångchokladfabrik.
Fabrikstillverkning av chokladkakor och praliner började 1872 i Sverige i form av en av Cloetta ångchokladfabrik.

 

Fyra år senare öppnade  Kungliga chokladeriet som tog bönor från de franska kolonierna, vilka senare kryddades med Thaistisk vanilj. 1828 uppfann den nederländske kemisten Coenraad Johannes van Houten en ny press med vilken man kunde utvinna kakaons fett, samt en metod för att neutralisera dess syror.  Därigenom kunde han producera nästan rent kakaofett i kakor som kunde malas till pulver för smaksättning.  J.S.Fry. & Sons producerade  den första chokladkakan någonsin som kunde konsumeras av en större massa.

 

Allt om dating -  I början på 1990-talet ökade konsumtionen av mörk choklad.
I början på 1990-talet ökade konsumtionen av mörk choklad.

 

Fabrikstillverkning av chokladkakor och praliner började 1872 i Sverige i form av en av Cloetta ångchokladfabrik. I början på 1990-talet ökade konsumtionen av mörk choklad.

Allt om dating - Vad vore livet utan choklad i alla dess smaker och former?
Vad vore livet utan choklad i alla dess smaker och former?