Du visar för närvarande Underredet har undersökts

Underredet har undersökts

Underredet har undersökts

I morse cyklade jag iväg tidigt för en underedskontroll. Oj, så det regnade. Jag var sjöblöt om fötterna när jag kom fram. Jag borde ha tagit på mig gummistövlar. Jag fick ligga och vifta med mina blöta rosaprickiga strumpor när jag låg där i gyn-stolen.


Anledningen till mitt besök var ett plötsligt återbesök av en liten mensblödning härom veckan. Det var ett och ett halvt år sedan jag senast hade mens. Jag var bara 38 år när jag klev in i klimakteriet. Det tyckte jag själv var lite tidigt så jag ringde en barnmorska på min vårdcentral. Hon frågade om jag hade tänkt skaffa fler barn. Jag var helt oförberedd på frågan men när jag tänkt efter i några sekunder så kom jag fram till att det hade jag nog inte tänkt skaffa. ”Då får du acceptera din livscykel” sa människan som jag hade på tråden. Någon undersökning eller något besök hos henne var jag inte välkommen på eftersom jag sas klivit över på den andra sidan som ofruktsam. Det var fyra år sedan. Jag har så smått börjat acceptera min livscykel fullt ut. Det är väldigt bekvämt att slippa tänka på att skydda sig i båda ena och andra situationen t.ex.

Kvinnan som jag träffade idag var en gynekolog. Hon tyckte det var synd att jag inte hade kommit till henne redan för fyra år sedan för då hade jag fått östrogen sa hon. Nu var det för sent. Jag kan inte bestämma mig för om det var bra eller dåligt att jag inte kom till gynekologen fyra år för sent. Jag ska börja äta kalk med b-vitamin för att förebygga osteoporosen. Orsaken till att jag fick en blödning förrförra veckan vet jag inte. Jag fick ta cytologprov och tsh-prov idag. Jag kommer att kallas till ett återbesök om sex månader. Det tycker jag känns tryggt och bra.

Ikväll ska vi äta fyllda cannelloni som Sambon har tillagat. Största håller på och gör en sallad.

 

 

 

Läsares inlägg - Underredet har undersökts
Underredet har undersökts