En 30-åring i dejtingdjungeln- Tio träffsäkra tips

En 30-åring i dejtingdjungeln- Tio träffsäkra tips

De senaste 10 åren har jag spenderat till och från i internet-dejtingens snåriga värld.


Det finns många fördelar med att dejta online men också flera fallgropar. Nedan kommer en blandning av tips och tankar kring mina erfarenheter av dagens digitala dejting. Här bjuder jag på : En 30-åring i dejtingdjungeln- Tio träffsäkra tips!

Allt om dating - En 30-åring i dejtingdjungeln- Tio träffsäkra tips
En 30-åring i dejtingdjungeln- Tio träffsäkra tips

 

Säg mer än hej – När du tar kontakt med någon via en dejtingsajt; läs personens prestation och skriv något personligt som visar att du varför du blev nyfiken. Passa även på att berätta något kort om dig själv som gör att du tror att ni skulle passa ihop.

Skriv en spännande presentation – Försök få fram några rader som väcker intresse och som öppnar för frågor för den som läser den. Här kommer några exempel: “Har ett givande jobb som jag trivs med”, “Älskar musik och dans i olika formar”, “Tycker om att promenera i naturen och har hittat flera smultronställen i närheten”.

Fyll i din profil – Om dejtingsidan du är medlem på ger dig möjlighet att svara på frågor/fylla i info om dig själv så gör det! Det ökar chansen att de som kontaktar dig är en bättre match med dig. Ta dig även tid att läsa vad andra fyllt i om sig själva innan du kontaktar dem.

Träffas snabbt – Avverka viktiga ämnen kvickt och boka sedan in en träff så snart som möjligt om allt känns bra. Du lär inte känna någon genom att prata om vädret i otaliga mail, enda sättet att veta om det finns kemi är om ni ses. Då undviker ni även att bygga upp luftslott av förväntningar som sedan blir svåra att leva upp till. Träffas gärna på ett offentligt ställe första gången, tex ett fik.

Spela inga spel – Var ärlig med dina känslor. Gillar du någon – visa det. Vill du ses igen – säg det. Försök vara så öppen du kan utan att vara för på. Var inte rädd att ta första steget men om du inte får något gensvar, ta ett steg tillbaka och känn av situationen. Ge det om möjligt en chans till men om du fortfarande inte får den respons du vill ha är det bättre att söka vidare än att försöka övertyga någon som inte är intresserad.

Allt om dating - En 30-åring i dejtingdjungeln- Tio träffsäkra tips
En 30-åring i dejtingdjungeln- Tio träffsäkra tips

 

Sålla – Hur många mail man får varierar självfallet, men ibland kan man behöva sålla för att inte ha igång allt för många konversationer samtidigt. Ett sätt är att avsluta din presentation med en fråga som du vill ha svar på. Om personer som skriver till dig svarar på frågan vet du att de läst presentation och att de skriver för att de är intresserade av dig, inte bara din profilbild. Du kan även avsluta presentation med “Om du vill ha svar på ditt mail, berätta lite om dig själv och om varför du tror att vi skulle passa ihop”. Sista tipset är att avsluta med att skriva inom vilket geografiskt område du söker. Alla dessa sätt ger dig möjlighet att sålla bort dem som inte passar in i det du söker, du behöver dessutom inte ha dåligt samvete över att inte svara de som skriver till dig utan att läsa din presentation.

Inga naken-bilder! Det känns ofattbart att jag måste säga detta men tyvärr händer det att personer skickar bilder på sina nakna kroppar utan förvarning. Det är inte ok att helt plötsligt under en konversation slänga iväg en bild på sitt kön! Är man ute efter att dela nakenbilder så finns särskilda sajter för det, är du på en “vanlig” sajt/app så låt bli. Om du bli utsatt för detta ofrivilligt så våga säg ifrån.

Vett & etikett – Låter kanske simpelt, speciellt om ni båda tycker om varandra, men om du ska berätta för någon att du inte är intresserad/inte vill ses mer eller om du är i mottagande ände av ett sådant meddelande, låtsas att ni pratar med varandra på riktigt och var ert snällaste jag. Om du är den som avslutar så har du ingen skyldighet att berätta varför men det man kan tycka tillhör vanligt hyfs är att man iaf svarar om den andre kontaktar en. Exempelvis kan man säga: “Tack för dejten, tyvärr kände jag inte att det var rätt för mig, men lycka till i ditt fortsatta sökande”, istället för att totalt ignorera den andre som kanske går i dagar och undrar om något hänt. Om du är mottagare av ett sådant meddelande, gå inte till motattack eller kräv en förklaring, tacka för ärligheten och önska lycka till.

Ta dig tid att svara – De som uppenbart läst din presentation och lagt ner energi på ett välskrivet utförligt meddelande till dig förtjänar ett svar, även om det bara är ett: “Tack för ditt mail men jag söker någon som också har barn och som vill bo på landet” eller vad nu anledningen är till att den personen inte är intressant för dig. Själv har jag fått många tacksamma svar tillbaka på sådana meddelanden, folk är i regel tacksamma att de iallafall blev sedda och inte ignorerade. Är det dock ett meddelande bestående av “Tjena, läget?” så har jag inte dåligt samvete över att inte svara…

Undvik klyschor – Skriv inte att du gillar att “fånga dagen”, “ha många bollar i luften” eller att du “har båda fötterna på jorden”. Inled heller inte med “Det är svårt att skriva om sig själv, fråga om det är något”. Om du är det minsta intresserad av att träffa någon så ta dig då tid att skriva något personligt.

Om du tycker att det är svårt att beskriva dig själv, vilket många tycker, så ta hjälp av en vän.

Allt om dating - En 30-åring i dejtingdjungeln- Tio träffsäkra tips
En 30-åring i dejtingdjungeln- Tio träffsäkra tips

 

FÖRDELAR MED NÄTDEJTING:

* Man får reda på varandras grundläggande värderingar och lär känna varandra på ett tidigare stadium.

* Mycket större urval av personer än om man bara går till bekantskapskretsen.

* På flera dejtingsajter finns personlighetstester att göra för att underlätta sökandet.

* Det finns nischade sajter om man har en speciell hobby, ålder, religion etc.

* Du kan sitta hemma och välja stunder när det passar dig själv

* Du kan vara effektiv och målmedveten och sålla på ett helt annat sätt.

* Även om man inte går på dejt med alla eller det inte slår gnistor så träffar man nya människor och får nya inputs.

* I verkliga livet väljer man ofta bort någon man inte gillar utseendemässigt. Här kan andra saker bli mer betydelsefulla.

* För den som är blyg och har svårt med första kontakten i verkliga livet underlättar nätet.

* Överlag är folk mer öppna på nätet vilket underlättar nya kontakter.

Allt om dating - En 30-åring i dejtingdjungeln- Tio träffsäkra tips
Du väljer själv din tidpunkt när du vill nätdejta.