Du visar för närvarande Singelkryssning i Österled

Singelkryssning i Österled

Singelkryssning i Österled

Allt om dating -Singelkryssning i Österled
Singelkryssning i Österled

 

Jag en singelkille i mina bästa år

Jag en singelkille i mina bästa år 60 satt och funderade på vad jag skulle hitta på en sådan här vacker lördag, brittsommar och 20 grader varmt.


Kollade igenom eventen på Facebook men inget lockade mig direkt. Fortsatte surfa ut på Skavstas site om det fanns någon kul flygresa jag kunde göra över en weekend. Ut kunde jag komma ganska billigt men det fanns ingen passande hemresa till dom resmål som fanns tillgängliga så jag övergav dessa planer, fick upp en länk till viking Line om en helgkryssning till Åbo för 220:-!

 

Wow! fick visserligen acceptera att ligga sked med kölsvinet 2 däck under bildäck, alla andra alternativ var fullbokade förutom någon svit för 3500:- okej kanske det går att uppgradera på plats.

Det fick alltså bli Singelkryssning i Österled!

Allt om dating - Singelkryssning i Österled
Singelkryssning i Österled

Full av förväntan

Full av förväntan packade jag en liten väska med det allra nödvändigaste och packade in det i bilen, just då kommer grannen förbi och jag berättade om mina planer ”Kul sa han glatt du ska alltså åka med knullbåten!” Det var kanske inte det jag hade primärt i åtanke men jag gick och hämtade några kondomer utifall att…

Vaggad till sömns

Så äntligen var jag framme och checkade in på båten, tog hissen ner och kollade in min mycket minimala hytt  2 st våningssängar 60 cm breda och ganska lågt i tak, men i alla fall rent och fräscht. Bestämmer mig att det fick duga jag hade ju rummet för mig själv trots allt, ingen toa eller dusch och inget eluttag men inget internet heller så behovet av laddning var nog minimalt. Att tänka på amorösa övningar i en smal järnsäng på 60 cm kräver troligen en ganska stor portion entusiasm, mod och humor.

Båten Viking Line Amorella var väl ganska okej. Insåg ganska snart att dom flesta kryssningsresenärer reste som par eller kompisgäng och det var väldigt få singelkvinnor i min kategori 50+ Insåg att det bara var att glömma möjligheten att hitta lite kärlek den här kvällen. Nattklubben bjöd på god underhållning i form av ett dansband som spelade blandad musik, men, allteftersom kvällen fortskred började människorna på sina håll bli ganska berusade vilket jag tycker är ganska jobbigt att behöva uppleva då jag själv är nykterist. Vid 1 tiden var det nästan tomt i nattklubben så jag gav upp och gick ner till hytten för att sova vid 1 tiden. Somnade snart vaggad till sömns av båtens lätt gungande och sövande brumm.

 

 

Söndag morgon.

Vaknade vid 8 tiden och det är nu jag inser hur jobbigt det kan vara pissnödig och ingen toa på rummet, bara dra på sig kläder och knalla iväg på toa. Sagt och gjort så nu var jag vaken och det var ingen idé att försöka gå och lägga sig och somna om.

Frukost kostar 20 euro, för dyrt för mig fick bli en kopp kaffe och macka i cafeterian för 8 euro.

Slog mig ner vid ett bord där det satt en ensam kvinna som senare presenterade sig som Mona, ibland undrar man om det finns nån däruppe som spelar ett spel med oss människor. Mona visade sig vara en alldeles fantastisk kvinna som ägnar en stor del av sin tid med att hjälpa människor, i hennes fall var det kärleken till Jesus som driver henne, vi hade en lång stund där vi pratade om oss själva och hur vi kan hjälpa människor att kunna hitta sig själva och kunna leva ett bättre liv.

känner mig rätt mätt på båtliv just nu

Eftermiddagen har förflutit i en lugn takt, avkopplande med diverse upptåg av clowner och cirkus nummer. I nattklubben spelas det bra musik som gör att tiden går lite fortare. Känner mig rätt mätt på båtliv just nu och ser fram emot att gå iland och få fast mark under fötterna.

Det var ytterligare en dag med brittsommar så solen värmde på däck och upplevde en fantastisk vacker färd ut från Åbo och senare Ålands skärgård som visade upp sina allra vackraste öar i fantastiska färger.

Kommer jag att göra om denna kryssningen igen? Ett stort NEJ blir svaret som ensamresenär men i ett sällskap kan det nog vara ganska trevligt om än att priserna på båten slår det mesta på land.

Olof 60