Säg att det är så för er också

Säg att det är så för er också

Vi städar idag sambon och jag, mest jag. Det sa han själv. Jag tog bort hallmattan och skulle sopa golvet och letade därför efter den svarta sopborsten med skyffel.


Ta den vita, den står i tvättstugan sa Sambon. Det kan jag inte göra för den känns fel svarade jag på det. Det förstod inte Sambon. Hur kan en sopborste kännas fel? Jag vet inte. Det känns bara fel. Den vita är den som några hantverkare lämnade här och istället tog med sig vår vita som var snarlik. Den vita är liksom hantverkarnas för mig och det känns fel att att använda den. Jag försökte förklara för Sambon hur jag oftast går på känsla när jag väljer något. Jag kan t.ex inte bara ta ett par trosor och sätta på mig dem. De måste kännas rätt för just den dagen. Sambon hade ingen speciell känsla för sina kalsonger sa han. Jag går på känsla med det mesta. Att använda fel saker får mig på dåligt humör. Visst har ni också favoritprylar som ni föredrar att använda framför andra? Saker som ger den rätta känslan? För mig gäller det allt från disktrasor till örhängen. Jag hittade den svarta sopborsten till slut och det kändes helt rätt att sopa golvet med den.